vineri, 29 octombrie 2010

Pizza 4 anotimpuri

Pizza 4 anotimpuri este o reteta savuroasa si plina de fantezie de pizza, patru feluri in unul singur. In plus aceastaPizza 4 anotimpuri, are un aspect colorat si festiv, numai bun pentru o cina romantica sau pentru o ocazie speciala.Pizza 4 anotimpuri este o pizza pe placul tuturor, care poate fi servita si ca aperitiv si ca fel principal.
Ingrediente
1 aluat frantuzesc
4 linguri pasta de tomate
1 lingura oregano
6 linguri cascaval ras (parmezan)
8 rosii oparite
100 g creveti
100 g carne de pasare sau de scoica
100 g sunca fiarta taiata fasii
100 g salam
1 conserva mica de ciuperci (Champignons)
cate o jumatate de ardei rosu si verde taiati fasii
sare si piper macinat proaspat dupa gust
200 g mozzarella

Mod de preparare
Se prepara aluatul si se intinde conform retetei si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan;
Se incalzeste cuptorul la 220C, se oparesc rosiile, se cojesc si se asaza pe aluatul taiat felii;
Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute;
Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele;
Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.
Tips:
 Se serveste cu ketcup dulce sau iute si parmezan deasupra.

Niciun comentariu: