Pentru blatul I ai nevoie de
150 g zahar
1 ou
100 g margarina
200 g faina
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1/2fiola esenta de rom
1 lingura margarina
faina pentru tava
Pentru umplutura ai nevoie de
1kg mere
zahar(dupa gust)
scortisoara (dupa gust)
1 plic de zahar vanilat
Pentru blatul II ai nevoie de
3 galbenusuri
3 linguri zahar
3 linguri faina
2 albusuri
Cum procedezi pentru blatul I
1. Freci bine zaharul cu oul. Adaugi margarina, faina, praful de copt si aromele si prepari un aluat mai moale,pe care il intinzi cu lingura in tava unsa si tapetata cu faina.
Cum procedezi pentru umplutura:
2.Cureti merele de coaja si seminte apoi le dai pe razatoare.Le amesteci cu zaharul,scortisoara si zaharul vanilat.Le calesti putin si le lasi sa se raceasca.
Cum procedezi pentru blatul II
3. Freci galbenusurile cu zaharul .Adaugi faina si albusurile batute spuma tare si omogenizezi compozitia .
Pui umplutura de mere deasupra primului blat si introduci la cuptor la foc mijlociu ,pana se coace pe jumatate. Scoti tava din cuptor ,torni compozitia pentru al doilea blat si dai la cuptor pana este gata . Presari prajitura cu zahar pudra cat este calda ,iar dupa ce sa racit o tai in bucati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu