joi, 18 noiembrie 2010

Prajitura cu mere

Pentru blatul  I ai nevoie de 
150 g zahar
1 ou
100 g margarina
200 g faina
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1/2fiola esenta de rom
1 lingura margarina
faina pentru tava

Pentru  umplutura ai nevoie de 
1kg mere
 zahar(dupa gust)
scortisoara (dupa gust)
1 plic de zahar vanilat

Pentru blatul II ai nevoie de
 3 galbenusuri
 3 linguri zahar
 3 linguri faina
 2 albusuri

Cum procedezi pentru blatul I
1. Freci bine zaharul cu oul. Adaugi margarina, faina, praful de copt si aromele si prepari  un aluat mai moale,pe care il intinzi  cu lingura in tava unsa si tapetata cu faina.

Cum procedezi pentru umplutura:
2.Cureti merele  de coaja si seminte  apoi le dai pe razatoare.Le amesteci cu zaharul,scortisoara si zaharul vanilat.Le calesti putin si le lasi sa se raceasca.

Cum procedezi pentru blatul II
3. Freci galbenusurile cu zaharul .Adaugi faina si albusurile batute spuma  tare si omogenizezi compozitia .
  Pui umplutura de mere deasupra primului blat  si introduci la cuptor la foc mijlociu ,pana se coace pe jumatate. Scoti tava din cuptor ,torni compozitia pentru al doilea blat si dai la cuptor pana este gata . Presari prajitura cu zahar pudra  cat este calda ,iar dupa ce sa racit o tai in bucati.

Niciun comentariu: