joi, 11 noiembrie 2010

Prajitura cu nuca Figaro

Aluat  300 gr faina,
           200 gr unt
           50   gr zahar pudra
           3 galbenusuri
           15 ml rom
           o lingurita rasa praf de copt ,
           coaja de la o lamaie rasa 
            1 borcan marmelada acrisoara (caise de preferat)
           1 varf de cutit de sare
Spuma 3 albusuri
             150gr zahar tos
             120gr nuci macinate
             15 ml rom
           se bat albusurile spuma cu mixerul  se adauga treptat zaharul lingura cu lingura pana cand se formeaza ca o bezea se adauga nuca macinata si se mesteca de jos in sus  cu lingura se adauga romul
Tava 26/40
     Se freaca untul cu zaharul se adauga galbenusurile  pe rand , coaja de lamaie , romul,faina+praful de copt, se amesteca fara a se framanta .Aluatul se intinde intr-o foaie mai groasa sa acopere toata tava  .Se coace la cuptor  circa 25 minute la foc mijlociu.Se scoate din cuptor se unge imediat cu marmelada.Se pune deasupra crema de albuse cu zahar si nuci.Tava se introduce la cuptor la foc mijlociu cu usa cuptorului deschisa inca 30 de minute. Se taie cand este rece.


  

Niciun comentariu: