Aluat 300 gr faina,
200 gr unt
50 gr zahar pudra
3 galbenusuri
15 ml rom
o lingurita rasa praf de copt ,
coaja de la o lamaie rasa
1 borcan marmelada acrisoara (caise de preferat)
1 varf de cutit de sare
Spuma 3 albusuri
150gr zahar tos
120gr nuci macinate
15 ml rom
se bat albusurile spuma cu mixerul se adauga treptat zaharul lingura cu lingura pana cand se formeaza ca o bezea se adauga nuca macinata si se mesteca de jos in sus cu lingura se adauga romul
Tava 26/40
Se freaca untul cu zaharul se adauga galbenusurile pe rand , coaja de lamaie , romul,faina+praful de copt, se amesteca fara a se framanta .Aluatul se intinde intr-o foaie mai groasa sa acopere toata tava .Se coace la cuptor circa 25 minute la foc mijlociu.Se scoate din cuptor se unge imediat cu marmelada.Se pune deasupra crema de albuse cu zahar si nuci.Tava se introduce la cuptor la foc mijlociu cu usa cuptorului deschisa inca 30 de minute. Se taie cand este rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu