luni, 8 noiembrie 2010

Negresa





Ingrediente si cantitati:
8 patrate mari de ciocolata pentru prajituri
1 ceasca de unt
5 oua
2 cesti cu zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 1/2 ceasca de faina
1 lingurita cu sare
2 cesti cu alune prajite si macinate
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius si unge cu ulei o tava, apoi tapeteaz-o cu faina.
2. Topeste ciocolata si untul la flacara mica. Intr-un castron, amesteca, folosind un mixer setat pe viteza crescuta, ouale, zaharul si esenta de vanilie, timp de 10 minute.
3. Incorporeaza amestecul de ciocolata topita, faina si sarea, pana formezi un aluat cremos. Adauga apoi alunele macinate.
4. Pune prajitura in tava si las-o sa se coaca in cuptorul incis timp de 35-40 de minute. Cand este gata, las-o sa se raceasca, apoi o poti servi cu frisca deasupra. Pofta buna!



Niciun comentariu: