duminică, 14 noiembrie 2010

Salam De Biscuiţi



  • Ingrediente :
  • 1/2 kg biscuiti,
    1/2 kg rahat,
    50 g stafide,
    150 ml rom,
    150 ml apa,
    50 g cacao,
    vanilie.
  •  
  • Preparare :
  • Biscuiti se zdrobesc in asa fel in cit sa nu fie mai mare decit un bob de mazare. Rahatul se taie marunt in nucile macinate ca sa nu se lipeasca intre ele. Intr-un castron de 3 l se pune zaharul cu apa amestecind pina se topeste zaharul apoi se adauga romul si stafidele . Dupa aceea se adauga biscuiti amestecati in prealabil, cu nucile macinate si rahatul, cacaua: se amesteca numai prin rasturnare. Pe o foaie de celofan de cca 50 cm lungime, se aseaza cu mina cca 1/5 din compozitie. Foaia de celofan se intoarce peste compozitie, acesta se prinde cu ambele miini si se preseaza bine sa nu ramina goluri in rulou. Dupa ce sa aranjat ruloul trebuie sa aiba aceiasi grosime de la un capat la altul sa aiba capetele rotunde. Salamul intarit se poate scoate din celofan si se aseaza pe o tava cu dimensiunile lui, se fac la fel inca 4 bucati. Dupa 3-4 ore salamul se poate taia in feli de 1 cm.
  •  

Niciun comentariu: