luni, 27 decembrie 2010

Prajitura Padurea Neagra - Claudia


Blatul 10 oua ,4 linguri cacao ,7 linguri faina ,2 linguri ulei ,1 praf de copt, 10 linguri zahar , 1 sticluta cu rom
Frisca 1/2 l Hulala
Crema de ciocolata 1/2 margarina (unt)1,1 ou, 1 rasnita de zahar pudra, 1 plic de zahar vanilat , un pic de rom si 2 linguri de cacauo margarina se freaca cu zaharul pudra si cu galbenusul si apoi cu cacaua se adauga albusul batut spuma cu un pic de zahar si cu romul se amesteca usor
1 borcan de compot de visine fara samburi
Blatul Se freaca galbenusurile cu 2 linguri de ulei si se pun peste albusurile batute spuma cu zaharu si romul
. Faina amestecata de la inceput cu praful de copt si cacaua,se pune treptat dupa ce s-au pus galbenusurile .Se pune la copt in tava tapetata cu unt si faina Se coace 30'(10' la foc mare apoi la foc mijlociu )
Sirop ciocolata 1/2 l apa ,zahar dupa gust ,rom, vanilie ,2 linguri cacaua se fierb si se racesc.
Blatul se taie in trei parti . Se pune o foaie in tava in care a copt se insiropeaza cu un sfert din siropul de ciocolata si 1/3 din compotul de visine .Se pune crema de ciocolata deasupra si 1/3 visine.
Se pune a 2 a foaie , se insiropeaza ca si prima se pune 1/2 frisca batuta ,1/3 visine.
Se pune a 3 a foaie se insiropeaza cu restul de sirop . Se pune restul de frisca . Se orneaza cu visine si fulgi de ciocolata

Niciun comentariu: